desaku_bioasli@yahoo.com

+603-3224 8721

No. 15 Jalan PPSL 1, Pusat Perniagaan Sungai Lias, 45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan

Promosikan Web Refferal Anda...KLIK DISINI...

Utama     Syarikat     Produk     Daftar Keahlian     Beli Online     Usahawan Online     Pelan Pemasaran     Berita & Aktiviti     Stokis     Hubungi Kami         

 
 

Lupa Katalaluan?

 

 
     

Pilih Bahasa :

BM

EN

 

Ini adalah halaman berita untuk ahli Bio-Asli menyampaikan maklumat aktiviti perniagaan mereka, testimoni pengguna, pengalaman atau pandangan yang positif untuk dikongsi bersama. Pihak syarikat sangat mengalu-alukan sumbangan berita dari anda. Gunakanlah halaman berita ini untuk kita sama-sama berjaya dalam membina pendapatan & kehidupan ke arah yang lebih baik.

Nota : Kod untuk linkkan URL anda : <a href="http://www.blogbioasli.com/A0001">http://www.blogbioasli.com/A0001</a>

Keterangan : Walaupun anda menulis kod berwarna merah dan biru, tapi yang akan terpapar nanti ialah yang berwarna biru sahaja.

 
 
 

BioAsli Di Akhbar Sinar Harian
  
Tarikh berita dimasukkan: 3/19/2012

 

 

Internet membuka ruang dan peluang bagi usahawan dan peniaga kecil melakukan promosi, menyampaikan maklumat produk, maklumat perkhidmatan dan meraih keuntungan. Malaysia semakin aktif berkembang dalam penggunaan internet dan pembelian di talian. Selari dengan perkembangan semasa maka Bioasli telah mengorak langkah memudahkan pengguna yang ingin mendapatkan produk. Pengguna atau pembeli tidak lagi perlu bersusah payah keluar dari rumah untuk mendapatkan produk. Hanya dengan membuat tempahan secara ‘online’, produk akan dihantar terus ke alamat yang diminta dan kos penghantaran adalah percuma. Bagi yang tidak tahu membuat tempahan secara ‘online’, pembelian boleh dibuat dengan panggilan telefon. Selain itu konsep perniagaan yang diketengahkan oleh Pengarah Urusan BioAsli, Encik Ishak Bin Basiran membuka peluang kepada semua untuk menjana pendapatan.

Minyak Kelapa Dara

Selepas hampir lima tahun berada dipasaran kini produk keluaran syarikat Desaku Trading melalui penjenamaan BioAsli boleh berbangga kerana telah berjaya menghasilkan lebih 40 produk berasaskan minyak kelapa dara. Produk-produk yang dihasilkan terbahagi kepada tiga produk teras iaitu kesihatan, suami isteri dan kosmetik. Selain itu, BioAsli juga menawarkan aksesori kepada yang berminat. Encik Ishak mengambil peluang membina empayar perniagaan menggunakan buah kelapa yang mudah didapati di sekitar kampungnya di Sabak Bernam. Buah kelapa yang dahulunya kurang diketahui kelebihannya kini menjadi sumber rezeki kepada BioAsli. Apakah maksud minyak kelapa dara? Maksud Minyak Kelapa Dara ialah minyak yang dihasilkan dari buah kelapa yang cukup matang, melalui proses khas tanpa merosakkan struktur asal kandungan minyak, khasiat semulajadi serta aroma minyak kelapa seperti yang terdapat di dalam sebiji buah kelapa. Melalui penyelidikan yang dijalankan terdapat sekurang-kurangnya sembilan jenis asid di dalam buah kelapa. Selain itu, minyak ini juga mengandungi Alpha Tocotrienol dan Gamma Tocotrienol sebagai antioksidan. Permintaan yang tinggi terhadap produk BioAsli ini menjadikannya antara produk herba yang terlaris dipasaran Malaysia.

Minyak Argan

Setelelah produk BioAsli berasaskan minyak kelapa dara mendapat tempat dikalangan pengguna, kini Encik Ishak mula memasarkan produk baru iaitu minyak argan. Minyak Argan yang dipasarkan ini amat teristimewa dan berupaya untuk merawat, menyihatkan dan mencantikkan rambut, kuku serta kulit. Mungkin ramai dikalangan rakyat Malaysia yang masih belum mengetahui minyak istimewa ini. Sebenarnya, minyak ini dihasilkan dari biji pokok argan yang penuh dengan khasiat semulajadi untuk kosmetik dan juga kesihatan tubuh badan manusia dalaman dan luaran. Pokok Argan yang tergolong dalam keluarga randa dapat hidup dalam cuaca dan keadaan muka bumi yang kemarau dan kontang di bahagian barat daya Maghribi menjadikan ianya sangat istimewa dan unik dan amat sukar untuk di biakkan atau di tanam di kawasan selain dari negara Arab ini. Kini, rakyat Malaysia secara eklusifnya boleh mencuba minyak argan yang dibawakan khas oleh BioAsli, 100% asli terus dari Maghribi secara online atau dari stokes dengan harga yang cukup berpatutan.

Peluang Berniaga di Luar Bandar secara “Online”

Sebagai sebuah syarikat yang bertapak di kawasan luar Bandar, Encik Ishak bersyukur kerana mudah mendapatkan sumber bahan mentah. Kilang yang dibina di Bagan Nakhoda Omar, Sabak Bernam sering dikunjungi pelawat serta pembeli. Pembinaan kilang sendiri ini telah mewujudkan peluang pekerjaan kepada penduduk sekitar. Sehubungan dengan itu, Encik Ishak menyeru agar industri berasaskan produk tempatan dibantu dari segi kewangan dan khidmat nasihat. Masih banyak khazanah alam di kawasan kampung yang belum diterokai. Seandainya para usahawan dapat membuka kilang di desa dan berganding bahu dengan para penyelidik pasti produk-produk keluaran desa akan mendapat permintaan yang tinggi sekaligus menaikkan taraf hidup masyarakat desa. Dengan adanya teknologi terkini serta penggunaan internet yang kian meluas, produk-produk yang dihasilkan lebih mudah dipasarkan bukan sahaja di dalam negara bahkan ke peringkat antarabangsa. Marilah kita sama-sama menyokong produk keluaran tempatan.


Berita Dan Pengumuman  (Sumbang Berita)

 
 

KHIDMAT PELANGGAN
Hubungi Kami
F.A.Q
Cara Membeli Secara Online
Kaedah Bayaran
Penghantaran Produk
Jejak Item Belian Anda
TENTANG BIO-ASLI
BIO-ASLI
Misi & Visi
Carta Organisasi
Pengiktirafan
Pengarah Urusan
Pejabat & Iklan Bio-Asli
 
CAWANGAN BIO-ASLI
Shah Alam, Selangor
 
 
IKUT KAMI DI
 Facebook
 Twitter
 TVBioasli.com
 Whatsapp
 Bio-Asli Online Shop
 Portal E-Commerce
 Portal Blogbioasli
PEMBAYARAN
 
KHIDMAT PENGHANTARAN

PELANGGAN BARU BIO-ASLI?

Langgan Risalah Bio-Asli

NAMA ANDA

ALAMAT EMAIL

Anda akan menerima maklumat terkini mengenai Bio-Asli menerusi email.

 

The information on this website is not intended to diagnose, treat, cure or prevent disease or to replace a one-on-one relationship with a qualified health care professional and is not intended as alternative to medical advice or other professional healthcare provider. It is intended as a sharing of knowledge and information from the research and experience of herbal practitioner and our community. If you may be suffering from any medical condition or experiencing symptoms or health problems, you should seek immediate medical attention, consult your qualified health care professional. Never delay seeking medical advice, disregard medical advice or discontinue medical treatment because of information on this website.

MENU BIO-ASLI

 
WEB BIOASLI
www.bio-asli.com
www.bioasli.com
www.bioasli.co.uk
www.blogbioasli.com
www.tvbioasli.com
www.web.bioasli.com
www.shoponline.my
www.biorich.my
www.desaku.net
www.bioaslipromoter.com
PELAN PEMASARAN
JUTAWAN Internet
Pelan A, B, C, D
Pelan A : Produk
Pelan B : Set Produk
Pelan C : Blog & Web
Pelan D : Affiliate Global
Bonus Jualan Kumpulan
Royalti Penajaan
Automaintain Bulanan-Panduan
BioAsli Global Store-Panduan Affiliate
HADIAH WANG TUNAI
Money Pool (TUNAI) Pelan A
Money Pool (TUNAI) Pelan B
Money Pool C : Setiap Minggu
Hadiah Produk Mingguan
LINK-LINK LAIN
Panduan Produk & Penyakit
Katalog Bio-Asli
Banner Iklan
Rencana Kosmo Nov. 2011
Perasmian Pejabat Bio-Asli
Minyak Kelapa Dara & H1N1
Write Up Sinar 2012
Kajian Tokotrienol - MKD
Pelbagai Herba Pilihan
CONTOH PENYAKIT UTAMA
Kencing Manis
Darah Tinggi
Sakit Jantung
Buah Pinggang
 
Nyanyuk
Sakit Kulit
Sakit Sendi
Kanser
 
Ketone Asid
Radikal Bebas
Tocopherol
Tocotrienol
 

  VISITOR ONLINE: 13403 Persons

Total visitor = hidden counter

Global

Bioasli Traffic Rank in the world 

 

 
RANGKAIAN SYARIKAT

 
IBU PEJABAT BIOASLI
No. 15 Jalan PPSL 1
Pusat Perniagaan Sungai Lias
45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3224 8721  Faks : +603-3224 2321 
Email : desaku_bioasli@yahoo.com
 
DESAKU MAJU MARKETING
(SA0030870-W)
Kilang No. 1, IKS Taman Sri BNO
45200 Sabak Bernam ,Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3213 8046   HP: +6016-620 2284

BioAsli    Copyright 2024  All Rights Reserved