desaku_bioasli@yahoo.com

+603-3224 8721

No. 15 Jalan PPSL 1, Pusat Perniagaan Sungai Lias, 45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan

Promosikan Web Refferal Anda...KLIK DISINI...

Utama     Syarikat     Produk     Daftar Keahlian     Beli Online     Usahawan Online     Pelan Pemasaran     Berita & Aktiviti     Stokis     Hubungi Kami         

 
 

Lupa Katalaluan?

 

 
     

Pilih Bahasa :

BM

EN

 

Ini adalah halaman berita untuk ahli Bio-Asli menyampaikan maklumat aktiviti perniagaan mereka, testimoni pengguna, pengalaman atau pandangan yang positif untuk dikongsi bersama. Pihak syarikat sangat mengalu-alukan sumbangan berita dari anda. Gunakanlah halaman berita ini untuk kita sama-sama berjaya dalam membina pendapatan & kehidupan ke arah yang lebih baik.

Nota : Kod untuk linkkan URL anda : <a href="http://www.blogbioasli.com/A0001">http://www.blogbioasli.com/A0001</a>

Keterangan : Walaupun anda menulis kod berwarna merah dan biru, tapi yang akan terpapar nanti ialah yang berwarna biru sahaja.

 
 
 

Set Produk Cadangan Untuk Fibroid
  
Tarikh berita dimasukkan: 6/3/2013

 

 

FIBROID merupakan antara tumor atau ketumbuhan tidak berkanser di dalam rahim, yang paling biasa terjadi di kalangan wanita. Boleh dikatakan tiga daripada empat wanita ‘mengusung’ fibroid ke sana ke mari tanpa disedari.

Mungkin kerana saiznya yang terlalu kecil serta bilangannya yang tidak begitu banyak ketika itu, lalu kewujudannya tidak memberikan apa-apa petunjuk. Gejala turut bergantung kepada kedudukan fibroid di dalam rahim.

Fibroid lazimnya dijumpai secara tidak sengaja semasa doktor melakukan pemeriksaan sakit puan mahupun perbidanan.

Kerana itulah, wanita harus berjumpa dengan doktor secara berkala untuk pemeriksaan kesihatan terutamanya apabila umur menjangkau 35 tahun.

Jika anda bernasib baik seperti kebanyakan wanita-wanita lain, fibroid tidak akan mendatangkan masalah kepada tuannya dan jarang memerlukan rawatan.

Bagaimanapun, fibroid memerlukan rawatan segera jika ia menyebabkan gejala-gejala seperti haid banyak dan menyakitkan dan pendarahan berlaku di antara kitaran haid dan juga di luar julat haid bulanan.

Anda juga perlu bertindak sekiranya fibroid membesar secara mendadak, sakit pada bahagian pinggul, tidak pasti di antara ketumbuhan telur ataupun fibroid dan, jika anda masih belum dikurniai cahaya mata.

“Dalam bahasa yang mudah, fibroid sebenarnya lebihan daging rahim atau, dalam istilah perubatan dipanggil leiomioma ataupun mioma.

“Ia muncul dalam pelbagai kedudukan dan saiz, ada yang bertangkai kecil, ada yang mempunyai dasar tangkai yang besar, ada yang berada di dalam dinding, di bahagian luar dan juga di dalam rongga rahim,” kata Dr. Shah Reza Johan Noor.

Menurut pakar perunding perbidanan dan sakit puan di Hospital Universiti Sains Malaysia itu, kepelbagaian ini memberikan rungutan dan pengalaman yang berbeza kepada pesakit.

Tumbesarannya boleh jadi perlahan-lahan dan ada juga yang cepat. Ramalan tumbesaran ini sukar dirumuskan. Begitu juga dengan punca fibroid – masih belum diketahui hingga kini.

“Lazimnya umur di antara 30 hingga 40 tahun, fibroid biasa dijumpai. Baja tumbesaran fibroid ini ialah hormon wanita estrogen.

“Paras fisiologi hormon wanita estrogen boleh turun dan naik. Contohnya semasa mengandung, paras estrogen meningkat menyebabkan tumbesaran fibroid menjadi rancak dan sebaliknya, semasa menopaus,” ujarnya.

Kapsul Minyak Kelapa Dara Organik mempunyai pelbagai manfaat kesihatan seperti untuk menambah tenaga badan serta menguatkan tenaga batin, mengurangkan tekanan darah tinggi, merawat penyakit thyroid dan fibroid, mengawal kolestrol, masalah mati pucuk, isteri monopose, patah tulang, penyakit gout, arthritis, sakit migraine, batu karang dan asthma.

Selain itu, kapsul ini juga sesuai untuk rawatan selepas pembedahan dan rawatan selepas bersalin. Kapsul Minyak Kelapa Dara Organik ini membantu fungsi sistem daya pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser, seperti kanser payudara dan kanser colon. Dengan mengamalkan kapsul ini secara berterusan ia akan meningkatkan tahap kesihatan anda secara maksimum.

Ia amat sesuai di amalkan oleh semua golongan tak kira tua dan muda, malah ia dihasilkan 100% menggunakan bahan herba iaitu minyak kelapa dara serta minyak habbatus sauda.


Berita Dan Pengumuman  (Sumbang Berita)

 
 

KHIDMAT PELANGGAN
Hubungi Kami
F.A.Q
Cara Membeli Secara Online
Kaedah Bayaran
Penghantaran Produk
Jejak Item Belian Anda
TENTANG BIO-ASLI
BIO-ASLI
Misi & Visi
Carta Organisasi
Pengiktirafan
Pengarah Urusan
Pejabat & Iklan Bio-Asli
 
CAWANGAN BIO-ASLI
Shah Alam, Selangor
 
 
IKUT KAMI DI
 Facebook
 Twitter
 TVBioasli.com
 Whatsapp
 Bio-Asli Online Shop
 Portal E-Commerce
 Portal Blogbioasli
PEMBAYARAN
 
KHIDMAT PENGHANTARAN

PELANGGAN BARU BIO-ASLI?

Langgan Risalah Bio-Asli

NAMA ANDA

ALAMAT EMAIL

Anda akan menerima maklumat terkini mengenai Bio-Asli menerusi email.

 

The information on this website is not intended to diagnose, treat, cure or prevent disease or to replace a one-on-one relationship with a qualified health care professional and is not intended as alternative to medical advice or other professional healthcare provider. It is intended as a sharing of knowledge and information from the research and experience of herbal practitioner and our community. If you may be suffering from any medical condition or experiencing symptoms or health problems, you should seek immediate medical attention, consult your qualified health care professional. Never delay seeking medical advice, disregard medical advice or discontinue medical treatment because of information on this website.

MENU BIO-ASLI

 
WEB BIOASLI
www.bio-asli.com
www.bioasli.com
www.bioasli.co.uk
www.blogbioasli.com
www.tvbioasli.com
www.web.bioasli.com
www.shoponline.my
www.biorich.my
www.desaku.net
www.bioaslipromoter.com
PELAN PEMASARAN
JUTAWAN Internet
Pelan A, B, C, D
Pelan A : Produk
Pelan B : Set Produk
Pelan C : Blog & Web
Pelan D : Affiliate Global
Bonus Jualan Kumpulan
Royalti Penajaan
Automaintain Bulanan-Panduan
BioAsli Global Store-Panduan Affiliate
HADIAH WANG TUNAI
Money Pool (TUNAI) Pelan A
Money Pool (TUNAI) Pelan B
Money Pool C : Setiap Minggu
Hadiah Produk Mingguan
LINK-LINK LAIN
Panduan Produk & Penyakit
Katalog Bio-Asli
Banner Iklan
Rencana Kosmo Nov. 2011
Perasmian Pejabat Bio-Asli
Minyak Kelapa Dara & H1N1
Write Up Sinar 2012
Kajian Tokotrienol - MKD
Pelbagai Herba Pilihan
CONTOH PENYAKIT UTAMA
Kencing Manis
Darah Tinggi
Sakit Jantung
Buah Pinggang
 
Nyanyuk
Sakit Kulit
Sakit Sendi
Kanser
 
Ketone Asid
Radikal Bebas
Tocopherol
Tocotrienol
 

  VISITOR ONLINE: 15199 Persons

Total visitor = hidden counter

Global

Bioasli Traffic Rank in the world 

 

 
RANGKAIAN SYARIKAT

 
IBU PEJABAT BIOASLI
No. 15 Jalan PPSL 1
Pusat Perniagaan Sungai Lias
45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3224 8721  Faks : +603-3224 2321 
Email : desaku_bioasli@yahoo.com
 
DESAKU MAJU MARKETING
(SA0030870-W)
Kilang No. 1, IKS Taman Sri BNO
45200 Sabak Bernam ,Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3213 8046   HP: +6016-620 2284

BioAsli    Copyright 2024  All Rights Reserved